Het gaat goed met het sponsorgeld, €550,- van svTOVO!

Gepubliceerd op 15 december 2018 om 02:13

Op vrijdag 14 december ging het tijdens de TOVO thuisavond voor een keer niet alleen om de volleybaltechnische kwaliteiten van de eigen teams (en die van de tegenstanders natuurlijk). Maar ook om de algemene kennis.  Het was weer tijd voor de jaarlijkse TOVO-Pubquiz! Waar maar liefst €550,- is gedoneerd door de deelnemers!

Weet jij wie de volgende president van Brazilië wordt? Wie heeft het EK beachvolleybal gewonnen? Wat is de grootste boom ter wereld? Mocht je tot 1900 dribbelen met de bal tijdens het volleyballen? Maar ook hoe groot is je muziekkennis en hoeveel laggende manne herken jij.

De aanleiding hiervoor is dat Thido van 6-23 juni samen met Jannes als Team #184 "De Laggende Manne" (http://www.superlative-adventure.com/teams/de-laggende-manne.html ) de Baltic Sea Circle gaat rijden (https://www.balticrally.nl/). Een rally van Groningen , via Denemarken, zweden, Noorwegen, Finland, Rusland Estland, Letland, Litouwen, Polen en Duitsland terug naar Groningen. Ruim 10.000 km rijden in iets meer dan 2 weken in een auto die ouder is dan 20 jaar, max €2500 kost en dat alles zonder GPS of het gebruik van snelwegen. 
 
Maar dan inderdaad de Pubquiz. Alle thuisspelende teams konden zich inschrijven met teams van maximaal 4 spelers om de 55 vragen, verdeeld over 5 ronden te gaan beantwoorde. Vragen over algemene nieuws feiten van de afgelopen week/jaar, maar ook sportvragen, vragen over utrecht, Laggende Manne (de naam van ons team tijdens de rally) en natuurlijk muziekvragen. De eerste horde die alle aanwezigen moesten nemen was de afwezigheid van een microfoon. Iets dat met ruim 100 deelnemers verdeeld over 24 teams in een afgeladen Bar Lunet zeker niet voor iedereen een gemakkelijke horde was. De vragen werden door Quizzmasters "De-Brulboei" Thido en "Master-of-powerpoint" Maurice zo goed en zo kwaad als mogelijk gepresenteerd. Nadat alle 5 ronden gespeeld waren en er dus 24*55=1320 antwoorden waren goed of afgekeurd, alle antwoordformulieren gesorteerd waren, alle punten opgeteld waren en dan ook weer op volgorde waren gesorteerd was het dan eindelijk tijd voor de verlossende einduitslag. Zeker ook voor de stembanden van Thido was dit een verlossend moment, want ondanks de goede adviezen (praat over je toehoorders heen en praat ook door de muur heen) was dit toch wel ongeveer het einde van mijn stemgeluid. was het na de Poedelprijs voor het barpersoneel, en 2 net-niet-winnaars eindelijk tijd voor de top 3. Bij deze drie teams was er maar een thuisspelend team, dus het spande er nog om of de hoofdprijs wel bij TOVO zou blijven. Gelukkig was dat wel het geval en ging het Team Bijna-40 
(vertegenwoordiging van TOVO Heren 4) er met de hoofdprijs vandoor. 
 
Nou.... eigenlijk ging natuurlijk Stichting Hartekind er met de hoofdprijs vandoor, want door de deelnemende teams is het geweldige bedrag van €550,- bijeen gebracht. BEDANKT TOVO en friends!!

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.