Dag 1 Utrecht - Groningen - Herning

Gepubliceerd op 6 juni 2019 11:30

Op woensdag 5 juni was Jannes rond 21:00 in Vleuten, hebben we de laatste checks gedaan en de auto helemaal ingepakt. De volgende ochtend de kids nog naar school gebracht en vertrokken richting Groningen.

Halverwege kwam er al een noodoproep van een van de andere teams: of er nog iemand langs Zwolle ging komen, want er moesten toch nog extra schokdempers onder de dikke Amerikaanse bak waarin zij rijden. Dus even een ommetje gemaakt via Ommen, maar helaas bleken ze toch net niet de goeie te hebben, dat wordt dus rustig rijden over de slechte wegen in Oost Europa voor hun.....

Rond 11:00 kwamen we in Groningen aan op het terrein van de start. We hebben daar ons roadbook opgehaald en onder genot van een bakkie koffie kennis gemaakt met de eerste van onze collega's.
Geweldig om al die gepimpte wagens daar bij elkaar te zien staan!

Om 12:00 was de officiële start van de rally. In colonne gingen we op weg. Meteen het hele roadbook doorgebladerd en toen pas toen wisten we meer over de rally. Via Bremen ging de route naar Hamburg. Daar de eerste 'opdracht van de dag' maak een foto op en van de Kohlbrandbrug. Foto check en weer verder richting Denemarken.

Op dag 1 mogen we legaal gebruik maken van de snelweg, dus dat doen we volop. Met 160 per uur blazen we richting de Deense grens.

Na een korte stop in een autohof om de verplichte Duitse bratwurst te eten komen we rond 20:00 aan bij onze eerste wildkampeerplaats aan een klein meertje bij het plaatsje Herning. Even snel onze tent opgezet en toen het centrum van het plaatsje in gegaan waar we hebben afgesproken met twee Denen van de Ronde Tafel 84 (www.roundtable.nl). Heel gezellig biertjes gedronken in een kroeg en Nederland van Engeland zien winnen 😄.

Rond middernacht heerlijk ons tentje in gekropen.

Op naar dag 2!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.