Dag 3 Tidaholm - Finnbodarna

Gepubliceerd op 8 juni 2019 20:55

Dag 3 begon met de volgende ruil in de paperclip-challenge vandaag hebben we de doos lego geruild voor een eenhoornkostuum. Het gaat al lekker met die challenge :)

De route gaat vandaag naar het noorden. Op aanraden van Mikael en Kim gaan we toch niet snel naar Noorwegen, maar trekken we door zweden naar boven om dan later alsnog Noorwegen in te gaan.

Rond het middaguur hadden we honger en zin in een bakkie koffie. Zomaar in een of ander stadje zijn we even gestopt en daar kwamen we een heus kasteel tegen. Toen we daar koffie bestelden bleek het een vestiging te zijn van het Leger des Heils, en het kasteel was specifiek voor hun gebouwd eind 19e eeuw. Wat is een leger ten slotte zonder kasteel??

Daarna weer onderweg gegaan naar het noorden en op zoek naar een mooie plek om te gaan overnachten want we wilden wel weer gaan wildkamperen! Op google maps lopen zoeken naar strandjes bij een meer zonder huizen er bij en dat blijkt nog een hele klus. Heel zweden staat namelijk vol met de karakteristieke rode houten huisjes bij het meer. Bijna elk stukje oever is wel geclaimd. Rond een uur of 4 volden we een mooi plekje net voor ons eigenlijke einddoel van de dag, maar het is niet voor niets een avonturenrally hè. Plannen mogen eigenlijk niet uitgevoerd worden zoals ze bedacht zijn ;)

Na een stukje over een zandweg door het bos gereden te hebben kwamen we echt bij een geweldig strandje aan. Daar ons tentje opgezet en meteen elk stukje vel ingesmeerd met DEET, want het strandje was dan wel onbewoond, maar de muggen vulden die ruimte fanatiek op!

In de WhatsApp groep van de rallyteams hebben we ons plekje gedeeld en langzaam kwamen er steeds meer teams aanhaken. Rond 23:00 kwamen er zelfs nog 4 teams binnen rijden. Een super gezellige avond met 13 teams rond een groot kampvuur was het resultaat. Relaxed en voldaan zochten we rond middernacht ons tentje weer op.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.