Dag 4 Finnbodarna - Storuman

Gepubliceerd op 9 juni 2019 21:01

Toen wij rond 7:30 wakker werden en ons hoofd uit de tent staken beek de helft van de teams al weer onderweg te zijn, die maken wel heel erg lange dagen zo! Wij hebben nog even lekker relaxed koffie gezet en ontbeten en rond 9:00 vertrokken ook wij als laatste weer van ons plekje.

De opdracht van de dag was om je copiloot te ruilen met een ander team. Team #63 Adventure Hunters waren redelijk dicht bij ons in de buurt en al snel was er via WhatsApp een ruil geregeld. Onder het  genot van een kopje koffie in een Zweeds gehucht hebben we even gewacht op de dames en daarna een de ruil gedaan. Een erg gezellige middag volgde met weer een lunch op een super idyllisch plekje aan een meer waarna we in Ostersund weer hebben teruggeruild.

Ondertussen belde Mikael ons op met de mededeling dat hij iemand kende in Ostersund die ons wel kon helpen met de Surstroming challenge. Dat is nl de opdracht van dag 5, maar daarover later meer. Joppe bleek een super gezellige kerel te zijn die ons kon voorzien van 2 blikjes van deze delicatesse, dus ook de Adventure Hunters waren dus voorzien. Jannes bedacht toen dat Joppe waarschijnlijk een ernsitig tekort aan eenhoornkostuums zou hebben en stelde voor om alweer een 5e ruil te doen. Joppe was zeker wel gek genoeg hiervoor en nam ons mee naar zijn appartement waar we met tranen afscheid hebben genomen van onze eenhoorn, maar wel een fles ChateauNeuf Du Pape 2016 rijker :)

De dames waren ondertussen door gereden dus de Laggende Manne vervolgden verenigd hun weg, altijd maar naar het noorden...

Op de groepsapp ontstond er een hele discussie over de beste slaapplek voor die nacht, maar die mondde uit in een camping. Dit in de hoop een cafe met voetbal en F1 op TV in de buurt te vinden. Dat ging helaas niet lukken, want Zweden buiten de grote steden zijn geen uitgaand volk, dus cafes zijn er niet echt…Wij wilden eigenlijk heel graag weer wildkamperen en ook de AdventureHunters wilde dit graag.

Lekker ons tentje opgezet en rond 20:00 haakten de Adventure Hunters bij ons aan op een super mooi plekje aan een meertje vlakbij Storuman. In een houten hutje hebben we via de telefoons synchroon Voetbal en Formule 1 gekeken en ondertussen heerlijk geBBQt. Daarna een mooi kampvuur gebouwd en onder het genot van een biertje en een whisky’tje tot 1:30 zitten kletsen terwijl het helemaal niet donker werd. We zitten nu nl in het deel van de wereld waar het zomer 24 uur per dag licht is…


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.