Dag 8 Nordmannvik - Noordkaap

Gepubliceerd op 13 juni 2019 21:21

Vandaag hebben we echt geen haast. We kunnen pas om 02:00 vannacht met onze auto de noordkaap op om de verplichte foto bij de globe te maken. Heel relaxed slapen we uit, ontbijten we en worden de baarden bewerkt tot pornstaches in de spiegeling van de toch wel vieze auto. Een van de uitdagingen van het thuisfront is namelijk om met een pornstache een foto te maken op de noordkaap. Als twee rasechte Gunthers vervolgden we rond12:00 onze weg naar de Noordkaap.
 
Vandaag is het weer tijd om aandacht te besteden aan de paperclip-challenge. Bij een tankstation kunnen we onze mooie fles Chateauneuf-du-pape ruilen voor een lichtbak voor op de auto. De paperclip van 1 cent is na 5 ruilen al een lichtbak van €180,- geworden!
 
Het landschap wordt ondertussen steeds ruiger en schraler. Loofbossen gaan over in naaldbossen, daarna losse berkjes en daarna nog maar sporadische struikjes.  Uiteindelijk houden zelfs de struikjes het niet meer uit en worden de kale rotsen alleen nog onderbroken door mos en andere poolvegetatie.
 
Rond een uur of 8 s’avonds komen we aan in Honningvag, het laatste plaatsje voor de noordkaap. Omdat we nog een uur of 6 te killen hebben besluiten we vanavond goed uit eten te gaan. Rendiercarpaccio en King Crab, want je moet  natuurlijk wel de lokale keuken proeven. Helaas begeleid door een colaatje want het wordt vanavond nog een lange nacht en tenoren hebben zero tolerance voor drank en rijden.
 
Omdat het na het eten pas 22:30 is en het hele dorpje uitgestorven is besluiten we kamers te boeken in een lokaal hostel. Heerlijk gedoucht duiken we even ons stapelbed in voor een hazenslaapje om om 1:30 echt koers te zetten naar de noordkaap. Deze 3 kwartier is het eindelijk even echt rallyrijden.
Over de uitgestorven kronkelende bergweggetjes stuiven we naar het noorden en om 2:16 s'nachts is het moment dan echt daar, we staan met onze auto, in onze teamtruien MET pornstache op de noordkaap. Het doel van de rally is gehaald: het meest noordelijke puntje van Europa, en het voelt echt als het einde van de wereld.
 
Nog even terug racen naar het hostel en van 3:00 tot 11:00 Heerlijk geslapen.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.