Dag 9 Noordkaap - Finland - Neiden (No)

Gepubliceerd op 14 juni 2019 21:22

Rond 12:00 vervolgen we onze weg. Vandaag is voor alle teams het moment waarop gekozen moet worden voor de Finse of de Russische route, en dan ook nog voor welke grensovergang. De groepsapp explodeert vandaag helemaal. Normaal zijn het zo’n 300 berichten per dag, maar nu verdubbelt dat makkelijk. Al heel snel wordt er een extra Rusland-groep aangemaakt en we besluiten daar bij aan te haken. De consensus is al snel om door Finland naar de Noors-Russische grens te rijden.
 
Vanaf de Noordkaap betekent dat eerst 4 uur naar het zuiden rijden Finland in waarna we afbuigen  naar het Noord-Oosten om weer terug te gaan naar Noorwegen.
 
Waar in noord Noorwegen het landschap  vooral kaal was is het in Finland een stuk groener, maar wel heel droog. Het heeft veel weg van duinlandschappen in Nederland met uitgestrekte naaldbossen op een arme droge zandgrond. 
 
We spreken deze avond af op een camping niet weer over de Noorse grens. Hier zitten we met de 4 teams waar we mee hebben afgesproken om gezamenlijk in colonne door Rusland te rijden. Het zoveelste gezellige avondje rond het kampvuur met een paar biertjes sluit deze mooie dag af.
 
 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.