Dag 11 bos - Petrazavodsk

Gepubliceerd op 16 juni 2019 12:59

Vandaag lijkt op papier de minst enerverende dag te gaan worden. We moeten zoveel mogelijk van de 1200 km naar et Petersburg vandaag proberen te maken zodat we morgen zo lang mogelijk in die stad kunnen blijven. De start is voortvarend en rond 7:30 zitten we al in de auto.
 
Het landschap waar we nu doorheen rijden is ook erg eentonig. Honderden kilometers moederland afgewisseld door naaldbossen en meertjes. Heel mooi, maar toch wordt het na een paar uur erg saai.
 
Rond 14:00 zien we opeens een drietal andere rallyauto’s in de berm staan. We stoppen om te kijken of we kunnen helpen, want Egan van team E&E is een monteur en die kan echt helpen. Thido zorgt er op echte Rijkswaterstaat-wijze voor dat er een veilige ruimte wordt gecreëerd door een stukje eerderonze auto als buffervoertuig met de wieltjes in fend-off neer te zetten en met een gevarendriehoek en een mooi veel hesje aan het langsrazend verkeer wat tot kalmte te manen. Gelukkig helpt dat en kan Egan veilig zijn Magic doen.
 
Helaas mag het uiteindelijk niet baten na nog 4 van dit soort stops blijkt het team toch echt een garage op te moeten zoeken. De drie teams die we langs te weg zagen staan blijven bij elkaar en kunnen hopelijk morgen hun problemen oplossen. Wij hebben gedaan wat we konden en vervolgen op topsnelheid onze weg. Dit wordt een hele lange dag op de weg om de verloren uurtjes weer in te halen.
 
Om een uurtje of 7 beginnen we allemaal honger te krijgen en besluiten we op een parkeerplaats naast de ‘snelweg' te gaan koken. Tankstations zijn hier zo schaars dat we daar niet meer op willen wachten. Een uurtje later hebben we alle 10 een goede huisgemaakte pasta gegeten en is er zelfs al afgewassen. Nog 1,5 uur rijden we door naar onze slaapplaats voor vanavond: een  camping in Petrozavodsk.
 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.