Dag 12 Petrazavodsk - st Petersburg

Gepubliceerd op 17 juni 2019 13:00

Vandaag het laatste stukje naar st Petersburg, volgens de planning een uurtje of 5-6 rijden…
Net als de afgelopen dag is de weg de eerste uren rete saai. Honderden kilometers rechte weg met steeds dezelfde bomen ernaast. Geen enkele afleiding, geen afslagen, geen dingen om naar te kijken, alleen af en toe een vrachtwagen om in te halen. Je gaat wel snappen waarom die Russen steeds meer risico nemen bij het inhalen, dat gebeurt er ten minste nog iets waar je een beetje adrenaline van krijgt. Je hebt echt het gevoel dat je hersenen langzaam afsterven door een tekort aan indrukken…..
 
Je merkt wel aan iedereen inde karavaan dat de vermoeidheid beging toe te slaan. De korte nachten, alcohol die redelijk rijkelijk vloeit en de lange dagen beginnen hun tolweg te eisen, zeker op de onenerverende Russische wegen. 
 
Rond een uur of 4 ‘s-middags rijden we st petersburg in, ruim later dan gepland. Even snel een pitstopbij een supermarkt en een hotel zoeken in de stad. Gelukkig lukte dat redelijk snel en vinden we een hotel dat mooi lijkt redelijk dicht bij het centrum. Op de locatie blijkt zoals alles in Rusland het toch niet zo makkelijk als het leek. Uiteindelijk blijkt het een heel nieuw hotel te zijn (omwonenden wisten nog van niks) in een oud appartementencomplex. De auto’s voor de deur geparkeerd en ingecheckt in het hotel. Mooie kamers met een lekkere douche en goede Wifi.
 
Even snel gedoucht en toen met z’n allen de stad ingelopen voor wat te eten en een paar drankjes en uiteindelijk  met eens zo laat  bed.
 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.