Dag 13 St Petersburg - Raudsilla

Gepubliceerd op 18 juni 2019 09:24

De ochtend in st Petersburg besteden we aan een kort bezoek aan de Hermitage. Stukje te voet naar de metro en na het korte ritje lopen we over de Nevski Prospect richting de Hermitage. Op het plein valt opeens het immense verschil in sfeer op met 10 jaar geleden toen Thido eerder met een studiereis van werk hier was. Natuurlijk was het toen winter, maar vooral waren er toen studentenprotesten in Moskou onder leiding van Antoni Karpov. De regering wilde toen kost wat kost voorkomen dat de protesten over zouden slaan naar st Petersburg. Overal liepen toen groepjes soldaten en het plein voor de Hermitage was hermetisch afgesloten door twee rijen legertrucks.
 
Nu is de sfeer gemoedelijk en goed en lopen we lekker in het zonnetje naar de Hermitage toe. Aan twee kanten van het gebouw staan hele lange rijen. De ene lijkt voor groepen te zijn, dus we lopen naar de rij toe op het grote plein. Hannes gaan alvast in de rij staan terwijl Thido een rondje gaat lopen. Toevallig komt hij op een binnenplein een kaartautomaat tegen. Daar kaartjes gekocht en dan blijkt ook nog eens dat je dan langs de volgende rij mag lopen en meteen naar binnen mag. Nog wel een klein rijtje voor de kaartcontrole en we zijn binnen.
 
Omdat we maar kort de tijd hebben lopen we direct naar de vleugel toe met de Hollandse meesters. Naar wat na een korte tijd blijkt tegen het verkeer in te zijn. Op die manier zijn we er wel lekker snel en hebben we ruim een uur de tijd om die schilderijen goed te bekijken. Wat een geweldige stukken hangen hier!
 
Na een uurtje is het helaas wel weer tijd om te vertrekken, we moeten vandaag nog een uurtje of 4 rijden en moeten ook nog 2 uur uittrekken voor de grenscontrole.
 
Rond half twee zijn we weer bij de auto en begint de rit. De dinsdagmiddagspits is al wel begonnen hier, dus erg rap gaat het niet. Rond 5 uur zijn we bij de grens en sluiten we aan bij de rij wachtende auto's. Een vlugge rekensom vertelt ons dat er zo’n 100 auto’s voor ons staan. Per kwartier werken ze zo’n 10 auto’s af, dus 2,5 uur later zijn we eindelijk aan de beurt.  4 keer je paspoort laten zien, heel veel vragen beantwoorden en 2x je auto van binnen en buiten bekijken later rijden we rond 20:30 eindelijk de EU weer binnen. 
 
Met nog 2 uur te rijden komen we nu rond 22:30 aan bij de feestlocatie waar rond 19:30 de BBQ is aangestoken er in een mega tipi rond het kampvuur wordt gefeest tot diep in de nacht.
 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.