Dag 15 Tallinn - Riga - Kaunas

Gepubliceerd op 20 juni 2019 10:08

Vandaag is het weer een flinke rij-dag. Allereerst rijden we naar Rummu waar de opdracht is een verlaten gevangenis te vinden en te zwemmen in het meertje waar die gevangenis nu in staat.
 
Volgens het roadbook moeten we de officiële ingang voorbij rijden en een gravelweggetje in slaan. We komen er na een paar km achter dat we dat toch maar niet hadden moeten doen. Het gravelweggetje wordt al snel een modderbad met bulten en kuilen van we een halve meter en plassen waarvan je geen idee hebt hoe diep ze zijn. Ondanks dat we heel voorzichtig rijden raken we toch regelmatig met de bodemplaat de grond. Zaten we nu maar in een Lada Niva 😉. Na een paar km zo gereden te hebben konden we eindelijk keren en het hele blubberstuk terug rijden. 100 m terug blijkt de officiële ingang te zijn die we vrolijk gemist hadden.
 
We parkeren onze auto bij het meertje en nemen een verfrissende duik in het meertje.  Het is niet meer het onontdekte plekje wat het was, maar het blijft wel een hele mooie plek. 
 
Heerlijk fris vervolgen we onze weg naar het zuiden. Het volgende doel is Riga, de hoofdstad van Letland. We worden ook nog eens vereeuwigd; nadat we de A2 naar Riga op draaien, net voor we de brug over het kanaal over rijden worden we vol gefilmd door een Google-Maps auto. Dat is al de tweede keer deze reis. Ook al een keer in Zweden of Noorwegen. 
Het plan is hier even een bliksembezoek van te maken, maar de verkeerssituatie is iets anders dan we hadden gehoopt. 1,5 uur file is het resultaat, maar dan zitten we dan toch aan onze welverdiende ijskoffie op het plein van Riga.
 
Omdat we gisteren hebben gerelaxed moeten we vanaf vandaag wat meer km maken. We zetten dus na Riga koers naar de heuvel van de 100.000 kruizen in Litouwen waarde volgende opdracht is. In de auto treffen we de voorbereidingen voor deze opdracht. We moeten namelijk een kruis maken met onze teamnaam er op . Twee stukken brandhout en een stuk Ducttape staat wel mooi representatief voor deze reis...
 
Ondanks dat we beiden niet bijster gelovig zijn is dit toch wel een magische plek waar je stil van wordt. Deze plek is een bedevaartsoord voor de Litouwers voor vrede en veiligheid. Iedereen die er komt laat hier een kruisje achter met een gebed of wens.
 
Nadat we even snel een warme maaltijd hebben gemaakt rijden we nog een paar uurtjes door. We hebben no besloten het laatste stuk van de reis meer snelheid te maken. We missen dan helaas de di is in Groningen, maar aangezien Hannes op maandag weer moet werken is het niet lekker om pas zondag 23:00 thuis te zijn. We proberen nu zo te rijden dat we zaterdagavond weer terug zijn. Dat  betekent een beetje vals spelen met de snelwegkilometers, maar aangezien we nu uiteindelijk toch de finish missen zullen we ook niet gaan winnen.
 

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.